Ons bedrijf beschikt over een eigen ontwerpbureau. De ingenieurs nemen de projecten over van de architecten, verifiëren ze met behulp van gespecialiseerde rekenprogramma’s bestemd voor houtconstructies en werken gedetailleerde documentatie uit voor het productiedeel. Alle elementen van de kapconstructie worden automatische in het programma weergegeven met maten en snijhoeken, die in gedrukte vorm verzonden kunnen worden, zodat het snijden handmatig of elektronisch kan worden uitgevoerd tot de CNC-machine. Op deze manier wordt een hoge snijnauwkeurigheid verkregen, vergeleken met het snijden van de elementen op de bouwplaats waar handmatige snijgereedschap of zagen worden gebruikt.

De gebruikte programma’s zijn:

RoofCon ontwerpprogramma voor kapconstructies, gebruikt bij voor de vormen van de boerderijen, die berekend moeten worden met het TrussCon-programma. Met RoofCon definiëren we de geometrie van de kapconstructie en de kenmerken die nodig zijn voor de berekening. Het programma kan ook gebruikt worden voor projecten zonder het plan van de kapconstructie te tekenen.
Het programma is zeer eenvoudig te gebruiken, beginnend met een vereenvoudigd proces dat u naar elke stap leidt die nodig is om de kapconstructie te realiseren. De basisstappen van het vereenvoudigde proces kunnen afzonderlijk gebruikt worden. Dit maakt het programma flexibel en mogelijk om alle soorten kapconstructies te realiseren. (foto’s kapconstructies)

TrussCon is een geavanceerd ontwerpprogramma bestemd voor het creëren en berekenen van houten boerderijen, palen en houten en metalen balken. Het programma beschikt over veel vooraf gedefinieerde boerderijen, van een eenvoudig dak in twee wateren tot woonzolders. Mocht dit niet genoeg zijn, kan bijna elke vorm handmatig worden gecreëerd.
Het programma is eenvoudig te gebruiken– eventuele wijzigingen worden rechtstreeks in het boerderijsplan aangebracht. Met de optie “click and drag”, kan het volgende gewijzigd worden: de hellingen, de hoeken, de roosters, de sneden of de afmetingen van een standaard boerderij waardoor de gewenste boederijvorm wordt verkregen. Elke boerderij heeft een bepaald aantal laadcombinaties en indien er meer nodig zijn, kunnen ze eenvoudig worden toegevoegd vanuit de vele standaard laadcombinaties. De uploads kunnen grafisch worden bekeken om hun positie te verduidelijken.