Wie zijn wij:
Prima Blokhutten is de handelsnaam van Prima Holding International. Wij zijn fabrikant van duurzame en kwalitatieve houten chalets,woonhuizen,recreatiewoningen, tuinkantoren en andere houten gebouwen (zoals bijvoorbeeld aanbouw aan bestaande woningen en/of gebouwen) voor kleine- en grote ondernemingen. Wij produceren voor zowel particulieren als ondernemingen.
Al onze producten worden geproduceerd vanuit onze 100% Nederlandse fabriek in het buitenland. Reeds verkopen wij onze producten vanaf 2002  dus al meer dan 16 jaar door heel Europa.
Productinfo 
Houtsoort
Wij hebben een groot standaard assortiment. Echter hoeft u niet in standaarden te denken. Wij kunnen elk type geheel naar wens en op maat voor u produceren.
Onze producten worden gemaakt van het beste dennenhout, klasse A-B en hartvrij. Het dennenhout wat door ons gekapt wordt, groeit op een hoogte van zo’n 1500 meter in een gematigd landklimaat, ‘s winters koud en zomers niet te warm.
Even voor alle duidelijkheid:
De producten die in Nederland en de rest van Europa verkocht en gefabriceerd worden door de concurrenten zijn gemaakt van zogenaamd Noord-Europees vuren.Wat niets anders betekent dan een spar met veel takken en dus veel noesten (feitelijk de kerstboom die tijdens de kerst bij u thuis staat). Het lied  “O dennenboom, O dennenboom” klopt dan ook niet. Een kerstboom is een spar; een kleine boom met veel takken. En dat is mooi voor de kerst, maar minder mooi voor een houten gebouw.
Kijk maar eens goed bij een collega verkoper: veel noesten vanwege de vele takken. Dit zult u bij een dennenboom niet zien, een dennenboom heeft een erg lange stam met natuurlijk ook takken, maar veel minder dan bij een spar. Bij een dennenboom zitten de takken in de nok en minder onderaan de stam. Het onderste van de stam wordt door ons gebruikt als hout voor uw houten chalet,woning of gebouw. Dus een betere kwaliteit en daardoor een beter product.
sparreboom

Dit is een spar…


Dennenboom

… en dit is een den ( grenen)

Heeft u hier nog vragen over? Bel dan gerust 0592-768037

Nieuw
Onze producten voorzien van een automatisch hygro ventilatiesysteem, wat ervoor zorgt dat uw houten ruimte droog blijft en zorgt voor een zeer comfortabel klimaat. En verlengd hierdoor de levensduur van uw houten product.
Droogproces
Bij ons is het hout terug gedroogt tot 11%, wat er voor zorgt dat het hout veel minder aan werking onderhevig is. Onze droogkamer is volledig geautomatiseerd, geplaatst door HB droog techniek uit Almelo, een bedrijf dat wereldwijd bekend is om zijn vakmanschap en expertise op dit gebied. 
Onderhoud .
NIEUW: HET DUITSE TOP PRODUCT THERMOSHIELD.
Onze chalets en houtenhuizen kunnen tegen meerprijs worden afgewerkt met ThermoShield Nature. Dit Duitse kwaliteitsproduct is gebaseerd op een keramische filtertechnologie. Dit filter is verwerkt in een verf welke met een kwast en roller door een professional wordt aangebracht. Na uitharding blijft het filter minimaal 10 jaar zitten. Het filter zorgt voor een hoge zonlichtreflectie, elasticiteit en vochtregulatie. Het is 100% milieuvriendelijk! U krijgt op ThermoShield 10 jaar garantie.
Nature is zowel leverbaar in een dekkende als in een transparante uitvoering. ThermoShield Nature is in alle kleuren leverbaar en ziet er dan uit als een matte, dekkende verf. Voor transparante uitvoeringen zijn er twee types Nature Lasur: Basic en Grenen.
Bij een Lasur ziet men nog de karakteristieke kenmerken van de houtnerf. De grenen kleur heeft een bruin/gele uitstraling en de basic uitvoering zit tussen white-wash en blank in.
Uw chalet en/of houtenhuis  vraagt om een hoogwaardige afwerking. Met de filtertechnologie van ThermoShield voegen we de daad bij het woord.
ThermoShield is dan ook wereldwijd erkend met een Greenguard Gold certificaat! Uw blokhut verdient het beste!
Onze blokhutten, chalets en Houtenwoningen worden als bouwpakket bij u geleverd met een duidelijke opbouwbeschrijving en telefonische opbouw assistentie. Deze service is alleen tijdens kantoor uren beschikbaar en dus niet in het weekend.
LATEN OPBOUWEN DOOR PRIMA BLOKHUTTEN ?
Indien u een blokhut, chalet of houtenwoning wenst te laten opbouwen door ons, neem dan contact op met een van onze medewerkers voor een scherpe offerte. Ons advies blijft altijd dat opbouwen door u zelf vele malen goedkoper is dan dat wij dit voor u doen.

Wanneer u zelf gaat opbouwen hou dan rekening met het onderstaande.
Sorteer alle gelijke delen en houdt ze bij elkaar. Dit maakt het voor U eenvoudiger om de onderdelenlijst te controleren. Ga nooit eigenhandig de zaag gebruiken zonder in overleg te zijn geweest met de fabrikant. Zorg altijd voor een vlakke harde waterpasse ondergrond. Monteer de dak- en vloerplanken met schroeven, dus NOOIT SPIJKEREN OF NIETEN. Gebruik altijd een zware witte rubberen hamer.
Dakbedekking (Roofing), branden met onderlaag, lijmen met daklijm of spijkeren uitsluitend bij zadeldaken.
Rol eerst de bitumen dakrol uit tot het aantal meters wat u nodig heeft, haal de beschermfolie van de achterkant (van de lijm of brandkant) af. Houdt er rekening mee dat wanneer U gaat branden U nog een onderlaag nodig hebt. Laat bij het leggen van de dakbedekking altijd de randen 10 cm overlappen. Brand of lijm deze naden goed dicht en zorg ervoor dat de randen bij zadeldaken afwaterend zijn gelegd. Bij platte daken is dit niet mogelijk dus hierbij dient U extra attent te zijn bij het lijmen of branden van de overlap, zodat er geen water onder kan komen. Plaats bij platte daken ergens in de hoek een regenpijp waardoor het water kan weglopen. Zaag eenvoudig een gat en vouw het bitumen iets naar binnen, daarna een bladerendeksel plaatsen en U bent klaar. Zorg voor een goede verdeling van het water op platte daken, door over de gelegde dakbedekking een aantal zakken met grind te strooien.
Het aanleggen van gas, water en electra in uw blokhut:
In houten gebouwen mag u nooit werken met strakke PVC buizen, cq strakke harde waterleidingen; deze houden de werking van het hout tegen zodat er op meerdere plekken kieren kunnen ontstaan u verliest dan ook de garantie indien u zich hier niet aan houd.. Om dit te voorkomen moet u werken met flexibele leidingen die u nooit mag vastzetten tussen 2 balklagen in, maar altijd op volle breedtes. Zo voorkomt u dat er naden ontstaan tussen de balklagen. Ook voor het plaatsen van kasten of planken in uw houten gebouw dient u hier rekening mee te houden. Voor het plaatsen van planken en/of kasten zijn er speciale houtgleiders die u bij ons kunt bestellen. Voor meer informatie vraag naar een technische medewerker.
Al onze dubbelwandige  Blokhutten,Houten chalets en houten huizen zijn voorzien van kunststof deuren en ramen van het merk Rehau en zijn direct in het kozijn te plaatsen en vast te zetten met schroeven en daarna afkitten met acrylaat kit.
Hang en sluitwerk: Onze producten zijn voorzien van veiligheidssluitwerk en de ramen zijn altijd draai kiep of indien anders overeengekomen.
Indien u nog vragen heeft over onze producten dan kunt u ons bellen. Wij staan altijd met een deskundig advies voor u klaar!
Met vriendelijke groet,
Prima Blokhutten

opbouwen