Bijna alle bouwmaterialen die op de werkplaats worden gebruikt, worden in een geïndustrialiseerde vorm gekocht, als een eindproduct. Deze waren geproduceerd door een fabriek, bijvoorbeeld: staal / beton versterkingen, bouwstenen, dakpannen, gipsplaat, OSB, deuren, ramen, enz. Hetzelfde werksysteem moet worden toegepast voor de houten structuren, die in een gespecialiseerde productie-eenheid kunnen worden uitgevoerd en verpakt op de werkplaats afgeleverd worden. Zo worden alle elementen van de houten structuur in de fabriek voorbereid als balken voorzien van multinailplaat of op maat gesneden dakspant. De klassieke methode waarbij de houten structuren van onbewerkt hout rechtstreeks op de werkplaats werd gebouwd is hierbij niet meer nodig.

Voordelen :
• Het vermindert de verspilling van houtmateriaal
• Korte uitvoeringstijd
• Houtskwaliteit door drogen en behandelen
• Grotere leefruimte • Geld besparen

Gebruikte materialen

Gedroogd en behandeld hout: De hoge temperaturen in de droogkamers verwijdert alle schadelijke insecten uit het hout. Het gebruik van groen hout creëert gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling van insecten. Door gedroogd hout te gebruiken kan het risico op schimmel en meeldouw veel lager zijn.
Koppelingen multinailplaat
De technologie van geprefabriceerde geïndustrialiseerde houtstructuren, geassembleerd met multinailsplaten, is wijdverbreid in west Europa en in de Scandinavische landen. In Europa is Frankrijk de grootste producent van geprefabriceerde houtconstructies geassembleerd met multinailplaten. In 2006 trad Roemenië toe met de Mitek groep. Vanaf dat moment worden er steeds meer constructies gemaakt als geïndustrialiseerd systeem. Alle zijn goedgekeurd in overeenstemming met EN14545:2008 „Houten structuren. Bevestigingselementen. Eisen”.

Verbindingssystemen- Posi strut
De prefab liggers bestaan uit droog hout, kwaliteitsklasse en weerstand tussen C18 en C24, in overeenkomst met de Eurocode voor gezaagd hout. Voordat het hout het productieproces ingaat, wordt een strenge sortering uitgevoerd en worden de defecte en gedraaide elementen geëlimineerd. Als de houtelementen defect zijn, komt die aan het licht tijdens het drogen en wordt het bij het sorteren verwijderd. Het gebruik van nat hout, met grote secties, creëert het risico dat sommige elementen na verloop van tijd gaan draaien, nadat de kapconstructie is gemonteerd, kunnen problemen optreden bij de muren en de plafons die afgewerkt zijn met gipsplaten.

OSB Platen
OSB 4 TOP-platen zijn platen bestemd voor de houten constructies zonder formaldehydegehalte, met statische en fysische eigenschappen van optimale constructies, voorzien van Duitse keurmerk voor gebruik in de bouw, Z-9.1-566. Voor de productie van de platen met een dikte tot 40mm, worden alleen de houtsnippers gebruikt afkomstig van coniferen, wat de panelen superieure technische eigenschappen geeft. Ze worden gebruikt voor geprefabriceerd woningbouw, commerciële bouw, passieve woningbouw, droog en nat gebied.

Voordelen:
▪ Hoge weerstand tegen zeer hoge gewichten
▪ Zeer hoge dimensionale stabiliteit
▪ Dampopen
▪ Luchtdicht
▪ Hoge randsterkte

DHF Platen

Voering met regenbestendige bescherming
DHF is een vochtbestendige, dampdoorlaten vezelplaat, voorzien van de CE-keurmerk EN 14964 en de Duitse keurmerk Z-9.1-454, voor dragende toepassing. Voor de productie wordt beruik gemaakt van spaanders en houtsnippers afkomstig van de productie van gezaagd hout. De platen zijn formaldehyde vrij verlijmd en leverbaar in een dikte van 15 en 20 mm.
Ze worden gebruikt voor:
Buitenbekleding, met versterkende rol
Weerbestendige bescherming
Voeringen voorzien van grote afstanden tussen de liggers

Voordelen
Dampopen
Technische klasse UDP-A
Leverbaar in optimale formaten voor dak- en wandtoepassingen
Winddicht
Uv-bestendig
Hagelvast