Dubbelwandige Houten Blokhutten,Chalets en houten huizen zijn ( inclusief alle optionele extra,s) 280 mm wanddikte en een RC waarde van 7.0.

Superieure, dubbelwandige uitvoering met een totale wanddikte van 280mm. Met het inbegrepen isolatiemateriaal is de isolerende waarde hoger dan die van een geïsoleerde dubbel steens muur. In de Prima Excellent blokhut is het ’t dus het hele jaar door goed opbergen, ontspannen, werken of wonen. Extra  hoge binnendeuren van  2200 mm EN ALTIJD EEN LAGE INSTAP.

De opbouwkosten bedragen dan alleen maar de werkelijke bouw van de woning en is gratis vanaf een aanschafprijs van  Euro 22.000,- van de woning of chalet die u maar wilt. De woningen zijn zo goed geisoleerd dat u met een simpele verwarming electrisch of evt een palletkachel al kunt verwarmen in een zeer korte tijd. Het automatische Hygro ventilatie systeem zorgt voor het juiste comfortabele klimaat in uw woning.

De woning zelf is volledig geisoleerd zowel dak, Vloer als wanden en wordt geleverd met Kunststof ramen en deuren van het Duitse topmerk Rehau en zijn voorzien van 24 mm HR + dubbelglas Low Energie. Daarnaast is de woning brandveilig en volledig behandeld tegen rot en of schimmels dmv ons Stoom en kleurloze impregnatie systeem. Daarbij zijn al onze chalets of woningen  voorzien van ons Antikrimpsysteem. Door al deze toevoegingen zijn onze woningen geschikt voor permanente bewoning en voldoet aan het bouwbesluit van 2017 . Voor meer informatie bel:0592-768037

Hoe is de isolatie van de Prima Blokhut of Woning?

Dubbele wand

Dubbele wand

Van nature heeft hout een uitstekende warmte-isolatie.

Ten opzichte van de traditionele bouw in baksteen is het warmte-isolerende vermogen van hout ruim 5 maal groter. Ten opzichte van betonbouw is dit zelfs meer dan 10 keer!

De opwarming van een huis in de winter gaat als volgt:

Bij de verwarming van een stenen huis nemen de wanden eerst een groot deel van de warmte op. Bij houtbouw is dit niet het geval. Doordat hout veel minder warmte geleidt dan steen, wordt meteen de binnenlucht verwarmd.

Dit heeft als voordeel dat je minder energie verbruikt en dus een lagere energierekening hebt.

In combinatie met goede isolatie resulteert dit in de winter in een warm huis en om dezelfde reden in de zomer juist in een koel huis. Anders dan steen, houdt het hout zelf nauwelijks warmte vast, waardoor de woning niet snel afkoelt. Bovendien voelt een houten woning gevoelsmatig warmer aan dan een stenen of betonnen huis, zodat de thermostaat een graadje lager kan. Nog een extra reden voor een lagere energie nota.

EPC waarde

Bij een wanddikte van 280 mm + isolatiematerialen worden eenvoudig een RC waarde bereikt van 7,0

Voor meer informatie neem contact op met:

Prima Blokhutten
Tel:+31(0)592-768037

www.primablokhutten.nl Prima Blokhutten is een onderdeel van Prima Holding International

Beoordeling door klanten:
9.5/10 ­47 beoordelingen

maatwerk blokhut Burgheim IMG_20160707_103259254_HDR prima slide 1

dachsteinIMG_20170812_151940slide9