Uitsluitend de dubbelwandige houten huizen zijn ( inclusief alle optionele extra,s) 280 mm wanddikte en een RC waarde van 7.0. De dubbelwandige Blokhutten en Chalets voor recreatie doeleinden hebben een wanddikte van 180 mm.

Superieure, dubbelwandige houten huizen voor permanente bewoning hebben een wanddikte van 280mm. Met het inbegrepen isolatiemateriaal is de isolerende waarde hoger dan die van een geïsoleerde dubbel steens muur en voldoen aan het bouwbesluit 2017.

De dubbelwandige Blokhutten,chalets of Houtenhuizen worden geleverd als bouwpakket en kunt u zelf eenvoudig en goedkoop opbouwen. Wilt u toch de opbouw door ons laten doen dan is daarvoor de mogelijkheid, vraag dan naar onze opbouwtarieven aan een van onze mederwerkers. De dubbelwandige Blokhutten,Chalets en Huizen zijn zo goed geisoleerd dat u met een simpele verwarming electrisch of evt een palletkachel al kunt verwarmen in een zeer korte tijd. Het automatische Hygro ventilatie systeem zorgt voor het juiste comfortabele klimaat in uw woning.

De woning zelf is volledig geisoleerd zowel dak, Vloer als wanden en wordt geleverd met Kunststof ramen en deuren van het Duitse topmerk Rehau en zijn voorzien van 24 mm HR + dubbelglas Low Energie. Daarnaast is de woning brandveilig en volledig behandeld tegen rot en of schimmels dmv ons Stoom en kleurloze impregnatie systeem. Door al deze toevoegingen zijn onze woningen geschikt voor permanente bewoning en voldoet aan het bouwbesluit van 2017  . Op onze dubbelwandige Blokhutten, en Chalets is het bouwbesluit niet van toepassing 0mdat deze veelal voor recreatie doeleinden worden gebruikt.Voor meer informatie bel:0592-768037

Hoe is de isolatie van de Prima Blokhut of Woning?

Dubbele wand

Dubbele wand

Van nature heeft hout een uitstekende warmte-isolatie.

Ten opzichte van de traditionele bouw in baksteen is het warmte-isolerende vermogen van hout ruim 5 maal groter. Ten opzichte van betonbouw is dit zelfs meer dan 10 keer!

De opwarming van een huis in de winter gaat als volgt:

Bij de verwarming van een stenen huis nemen de wanden eerst een groot deel van de warmte op. Bij houtbouw is dit niet het geval. Doordat hout veel minder warmte geleidt dan steen, wordt meteen de binnenlucht verwarmd.

Dit heeft als voordeel dat je minder energie verbruikt en dus een lagere energierekening hebt.

In combinatie met goede isolatie resulteert dit in de winter in een warm huis en om dezelfde reden in de zomer juist in een koel huis. Anders dan steen, houdt het hout zelf nauwelijks warmte vast, waardoor de woning niet snel afkoelt. Bovendien voelt een houten woning gevoelsmatig warmer aan dan een stenen of betonnen huis, zodat de thermostaat een graadje lager kan. Nog een extra reden voor een lagere energie nota.

EPC waarde

Bij een wanddikte van 280 mm + isolatiematerialen worden eenvoudig een RC waarde bereikt van 7,0 dit geldt uitsluitend bij onze houten woningen voor permanente bewoning. Onze dubbelwandige Blokhutten en chalets hebben een wandikte van 180 mm inclusief 100 mm isolatie.

Voor meer informatie neem contact op met:

Prima Blokhutten
Tel:+31(0)592-768037

www.primablokhutten.nl Prima Blokhutten is een onderdeel van Prima Holding International

Beoordeling door klanten:
9.5/10 ­47 beoordelingen

maatwerk blokhut Burgheim IMG_20160707_103259254_HDR prima slide 1

dachsteinIMG_20170812_151940slide9