• Onze algemene voorwaarden

    Onze algemene voorwaarden zijn simpel van opzet en erg kort, geen lange zinnen en juridisch geneuzel, maar gewoon eerlijk, direct en duidelijk voor de klant

Inleiding
Geachte klant, U heeft zojuist een product gekocht bij Prima Blokhutten. Hiervoor onze dank. Wij zullen er alles aan doen om U zo goed mogelijk van dienst te zijn. Tenslotte is de klant bij ons ‘Koning.
Om duidelijkheid te scheppen voor U en voor ons hebben wij enkele standaard levering- en garantievoorwaarden opgesteld:
Betalingsvoorwaarden
Rembourszending (contante betaling of met pinpas bij de chauffeur) (alleen NL en BE)Deze mogelijkheid is de meest betrouwbare manier voor U als klant. U loopt daarbij geen enkel risico. Bij maatwerk betaalt u altijd 50% vooruit en het restant bij levering.
Afleverkosten
Levering in Nederland en België is gratis
Deze leveringen zijn gratis met uitzondering van de Waddeneilanden.
Levering buiten Nederland en België
Voor leveringen in het buitenland kunt u helaas niet aan de chauffeur betalen. U dient dan het bedrag vooruit te betalen, direct aan de fabriek. U krijgt de factuur per email toegestuurd. In de Europese Unie leveren wij blokhutten tegen zeer scherpe tarieven vraag naar onze adviseurs voor de juiste prijs.
Leveringsvoorwaarden
Bij een bestelling van een blokhut wordt U aangegeven wat de leveringstermijn is, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend: Leveringstermijnen zijn altijd bij benadering. Annulering van uw bestelde product moet gebeuren binnen 2 werkdagen na de besteldatum en hieraan zijn geen kosten verbonden. Na deze termijn wordt de koop als definitief beschouwd en dient de klant het bestelde product  af te nemen en te betalen. Annulering dient per mail te worden gedaan via het contactformulier op de website. Bij niet tijdige betaling zijn wij genoodzaakt extra administratiekosten te berekenen.
Prima Blokhutten en bedrijven die samenwerken met en/of diensten verlenen voor Prima Blokhutten, zijn nimmer aansprakelijk te stellen voor vervolgschade in welke vorm dan ook.
Levering van uw blokhut of product
Indien U gebeld wordt voor levering van het door U bestelde product, dan dient U het bestelde product af te nemen binnen 7 dagen nadat U hiervan op de hoogte bent gebracht door een van onze medewerkers, ongeacht de weersomstandigheden of andere belemmeringen. De blokhut is verpakt in een lichte folie. U dient ervoor te zorgen dat uw blokhut zsm wordt afgedekt met een extra zeil ter voorkoming van intrekkend vocht indien u niet direct begint met de opbouw. Indien het bestelde product niet binnen 7 dagen kan worden geleverd na ons bericht, dan zijn wij helaas genoodzaakt om opslagkosten te berekenen van € 25,- per dag vanaf de dag dat u bent bericht door een van onze medewerkers. Onze kreet: opslag bij een ander kost geld, bij u thuis niet.
Indien u niet in staat bent uw product direct te controleren dan is dat bij ons geen probleem. U heeft 2 weken de tijd om u product te controleren of alles compleet en naar wens is. Zorg ervoor dat de blokhut bedekt, voldoende waterdicht en droog beschermd staat.Bij diefstal van onderdelen dient u dit te melden bij uw verzekeringsmaatschappij dus zorg ervoor dat de blokhut op een veilige plek staat.
Opbouwen van uw blokhut.
De meeste produkten van ons kunnen zonder vergunning gebouwd worden echter als het gaat om woningen met een permanente bewoning heeft u een vergunning nodig, deze vergunningen zijn te verkrijgen bij uw gemeente. Blokhutten gebouwd op een rijdend chassis cq verplaatsbare constructie hebben in het algemeen geen bouwvergunning nodig echter kunnen regels per gemeente anders zijn of anders worden behandeld. informeer dus goed bij uw eigen gemeente naar de plaatselijke regels.
Prima Blokhutten is nooit verantwoordelijk te stellen voor het evt niet krijgen van een vergunning dit dient u zelf te informeren. Bij het bouwen van een woonhuis voor permanente bewoning kunnen wij in samenwerking met een architect, contucteur u helpen tot aan de aanvraag van de  bouwvergunning aan toe.
De extra kosten voor het aanvragen van een vergunning moet door de koper zelf worden afgerekend aan de architect en of constructeur cq evt heibedrijven. prima blokhutten is nooit aansprakelijk te stellen indien u de bouwvergunning niet krijgt. De aanvraag van de bouwvergunning dient geregeld te worden met een plaatselijke architect.
De betonnen fundering voor een woonhuis of chalet  dient 100 % waterpas te zijn en aangelegd door een erkend bedrijf, inclusief een opleveringsrapport. Indien de betonnen fundering niet 100% waterpas is kunnen er later problemen ontstaan met uw woning.Prima Blokhutten geeft geen garantie op de woning of blokhut indien de fundering niet 100% waterpas is gelegd.
Indien u er voor kiest om later op uw woning dakpannen te gaan leggen dient u een constructeur te raadplegen voor de berekeningen van de dakconstructie. Prima Blokhutten zal dan de gewenste dikte van de dakcontructie evenredig aanpassen nadat wij een rapport van de constructeur hebben ontvangen. Indien Prima Blokhutten voor u een tekening heeft gemaakt dient u deze na ontvangst per mail te controleren en hierop een akkoord te geven, indien alles naar wens is. Prima Blokhutten zal dan conform deze tekeningen u product bouwen en afleveren. Afwijkingen naderhand zijn dan voor kosten van de koper indien dit mogelijk is.
Primablokhutten is nooit verantwoordelijk voor evt fouten van een constructeur en of architect.
Reeds betaalde aanbetalingen voor te bouwen woning of blokhut worden niet geretourneerd onafhankelijk van het wel of niet krijgen van een vergunning. Deze vergunning dient u vooraf met uw gemeente en architect te bespreken en te regelen. in de meeste gevallen is het verkrijgen van een vergunning geen enkel probleem.
Prijsafspraken voor een te bouwen woning:
De prijsafspraak voor een te bouwen woning is uiterlijk 6 maanden geldig na eerste opdracht. Na deze tijd kunnen daar geen rechten aan ontleend worden. De reden hiervoor is dat houtprijzen en salariskosten onderhevig zijn aan wijzigingen. Indien de kosten na deze periode van 6 maanden aangepast moeten worden zal ook de prijs van de aankoop evenredig gewijzigd moeten worden.
Aanvang van de bouw:
Prima Blokhutten maakt met u een duidelijke afspraak op welke datum er wordt begonnen met de evt bouw van uw woning. Mocht er door onvoorziene omstandigheden de bouw te laat beginnen buiten de schuld van prima blokhutten, dan zijn wij genoodzaakt u daarvan een boete rente te berekenen van € 1000,- per dag  voor elke dag dat er niet kan worden gebouwd. Prima Blokhutten en onze klanten zijn er bij gebaat de bouw zsm te laten verlopen.
Garantievoorwaarden Dubbelwandige Blokhutten.
Op het hout van uw Dubbelwandige  blokhut, chalet of houten woning krijgt u 25  jaar fabrieksgarantie ter voorkoming van houtrot indien behandeld met een verf beits of Thermoshield.
Op draaiende delen zit uitsluitend 1 jaar fabrieks garantie van Rehau U dient het geleverde product binnen 2 weken na levering te controleren op beschadiging, gebreken en volledigheid. Vanaf 2 weken na levering kunnen er geen rechten meer worden ontleend aan het incompleet zijn van het product. Dit dient u binnen de gestelde termijn aan ons te melden. Prima Blokhutten levert garantie op alle onderdelen met uitsluiting van draaiende delen (deuren en ramen), gedurende minimaal 10 jaar na afleverdatum, tenzij anders vermeld. Prima Blokhutten levert gratis onderdelen wanneer is gebleken dat het onderdeel door de fabriek niet goed is gefabriceerd. Arbeidsloon voortvloeiend uit garantiewerkzaamheden vallen niet onder de garantie. Prima Blokhutten levert geen bevestigingsmateriaal. De garantie vervalt wanneer de klant zich hier niet aan houd.
Garantievoorwaarden Enkelwandige blokhutten.
Op het hout krijgt u van ons 10 jaar fabrieksgarantie ter voorkoming van houtrot, indien aantoonbaar gemaakt kan worden dat u de blokhut heeft behandeld met 3 lagen verf of beits naar uw eigen keuzeen u dit doet 1 x in de 5 jaar . Met uitzondering op draaiende houten deuren en ramen hierop zit 1 jaar garantie. U krijgt 2 weken de tijd om te controleren of uw produkt compleet is geleverd, na deze tijd kunt u daar geen aanspraak meer op maken. Indien u binnen deze termijn ziet dat uw blokhut niet compleet of beschadigd is dan krijgt u gratis deze onderdelen van ons toegestuurd. U krijgt altijd extra reserve materiaal meegeleverd dus in de meeste gevallen kunt u dan daarmee weer verder schrikt u dan niet als er sommige planken na de bouw overblijven dit is heel normaal en voor u de zekerheid dat u altijd verder kunt bouwen.
Krimp van een Houtenhuis,Blokhut of Chalet.
Houd u er rekening mee dat wanneer u een houtenhuis, Blokhut of chalet bij ons aanschaft u een natuurlijk product koopt, hout is onderhevig aan weersomstandigheden en kan altijd werken evt krimp in wanden van het geleverde is een normale zaak en kan eenvoudig zelf opgelost worden. En zal over een langere tijd steeds minder worden. krimp valt dan  ook buiten de garantie omdat dit heel normaal is.
Wanneer naar oordeel van de klant gevraagd wordt om een consult van een van onze medewerkers, dan worden hiervoor voorrijkosten van € 150,- en € 65,- per uur per man  in rekening gebracht. Prima Blokhutten levert geen garantie op het product wanneer eigenhandig wijzigingen aan het product zijn aangebracht zonder overleg met Prima blokhutten of een van zijn technische medewerkers.
Prima Blokhutten levert zeer goede producten voor een zeer lage prijs. Ons motto is dan ook om een zo goed mogelijk contact te hebben met onze klanten. Prima Blokhutten zal er dan ook alles aan doen om u als klant tevreden te houden met alles wat in de wet en onze kracht te regelen is. Bij ons staat de klant voorop en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel.
Prima Blokhutten is de handelsnaam van Prima Holding gevestigd te Strada Libertatii 299 A 407035 Apahida Roemenie. Alle geschillen worden volgens het Roemeense recht behandeld bij de arrondisements rechtbank te Cluj.
WIJ WENSEN U VEEL PLEZIER MET UW BLOKHUT!
Met vriendelijke groet,
Prima Blokhutten