GROOT NIEUWS: NU AL ONZE BLOKHUTTEN VOORZIEN VAN ONS GEPATENTEERDE ANTI KRIMPSYSTEEM LEES VERDER IETS LAGER!

Prima blokhutten is de handelsnaam van Prima Holding international en fabrikant van kwalitatieve blokhutten, tuinhuizen, houten garages, chalets en woonhuizen voor permanente bewoning. Vanuit onze 100% Nederlandse fabriek in het buitenland verkopen wij reeds vanaf 2002 uitsluitend via internet onze producten door heel Europa.

Productinfo over Prima Blokhutten:

Veel mensen weten het verschil niet tussen tuinhuisjes en blokhutten. Dit is echter erg simpel: Tuinhuisjes zijn er voor bedoeld om uw spullen in op te bergen en zijn doorgaans van mindere kwaliteit en hebben een kortere levensduur. Blokhutten worden ook gebruikt om spullen in op te bergen maar zijn eigenlijk bedoeld om in te wonen. Dit verklaart dan ook het kwaliteitsverschil: De houtdikte, een andere houtsoort en de afwerking zorgen voor een andere uitstraling, een meer robuuste constructie en dus een langere levensduur.

Naast de standaard modellen uit ons assortiment heeft U de mogelijkheid om bij ons uw blokhut op maat te laten maken. Een deskundig team helpt U graag bij het realiseren van uw idee.

Blokhutten: Houtsoort:

Voor onze blokhutten wordt alleen het beste dennenhout gebruikt, klasse A-B en hartvrij. Het dennenhout wat door ons gekapt wordt, groeit op een hoogte van zo’n 1500 meter in een gematigd landklimaat, ‘s winters koud en zomers niet te warm.

Even voor alle duidelijkheid:

De blokhutten die in Nederland en de rest van Europa verkocht en gefabriceerd worden door de concurrenten zijn gemaakt van zogenaamd Noord-Europees vuren wat niets anders betekent dan een spar met veel takken en dus veel noesten (feitelijk de kerstboom die tijdens de Kerst bij u thuis staat). Het lied  “O dennenboom, O dennenboom” klopt dan ook niet. Een kerstboom is een spar; een kleine boom met veel takken. En dat is mooi voor de kerst, maar minder mooi voor een blokhut.

Kijk maar eens goed bij een collega blokhut-verkoper: Veel noesten vanwege de vele takken. Dit zult u bij een dennenboom niet zien, een dennenboom heeft een erg lange stam met natuurlijk ook takken, maar veel minder dan bij een spar. Bij een dennenboom zitten de takken in de nok en minder onderaan de stam. Het onderste van de stam wordt door ons gebruikt als hout voor uw blokhut. Dus een betere kwaliteit en daardoor een betere blokhut.

sparreboom

Dit is een spar…

Dennenboom

… en dit is een den ( grenen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u hier nog vragen over? Bel dan een van onze technische medewerkers voor meer

GROOT NIEUWS ! AL ONZE BLOKHUTTEN ZIJN NU 100%  KRIMPVRIJ IN DE WANDDELEN DOOR TOEPASSING VAN ONS GEPATENTEERDE ANTI KRIMP SYSTEEM. WAT ER VOOR ZORGT DAT UW BLOKHUT WANDEN ALTIJD GESLOTEN BLIJVEN, DUS ZONDER KIEREN ELKE WEERS SITUATIE KAN DOORSTAAN.

NIEUW ! NU WORDEN OOK AL ONZE BLOKHUTTEN VOORZIEN VAN EEN AUTOMATISCH HYDRO VENTILATIE SYSTEEM, WAT ZORGT VOOR EEN KURK DROGE BLOKHUT EN EEN VEEL LANGERE LEVENSDUUR.

Blokhutten: Droogproces:

Bij ons zijn de blokhutten teruggedroogd tot 11%, wat er voor zorgt dat de blokhut niet meer krom trekt. Bij veel concurrenten worden de blokhutten teruggedroogd tot 24%, wat na het plaatsen kieren oplevert, met als gevolg lekkages en veel ellende. Onze droogkamer is volledig geautomatiseerd, geplaatst door HB droogtechniek uit Almelo, een bedrijf dat wereldwijd bekend is om zijn vakmanschap en expertise op dit gebied. Dit betekent gegarandeerd droog hout en dus een betere blokhut.

 

Blokhutten: Impregnering ( UITSLUITEND BIJ PRIMA BLOKHUTTEN  GEPATENTEERD )

Onze blokhutten zijn standaard stoom, ecologisch en volledig reuk en kleurloos geïmpregneerd .De blokhutten zijn behandeld tegen schimmel, houtrot, uv-straling en behandeld met een brandvertragend middel. En is daardoor direct overschilderbaar met een verf,beits of lak in de kleur die u maar wilt. ( te verkrijgen bij elke bouwmarkt)

Blokhutten: Onderhoud .

Doe het onderhoud met een verf,beits of lak naar uw keuze ( te verkrijgen bij elke willekeurige bouwmarkt bij u in de buurt)

Garantievoorwaarden en onderhoud

Indien u uw Prima Blokhut een leven lang wilt laten meegaan dan adviseren wij om de blokhut tijdens het in elkaar zetten te behandelen met een verf, beits of lak naar keuze.  Geef hierbij speciaal aandacht aan de tussen –en hoekverbindingen welke enige speling (van ongeveer 2 tot 3mm) hebben. Dit is om te voorkomen dat uw blokhut bij krimp of uitzetting strak komt te staan en dat daardoor de balklagen uit hun veer en groef gedrukt worden. Zodra de blokhut is opgebouwd adviseren wij u om de overige te schilderen delen te voor zien van verf,beits of lak naar uw keuze ( te verkrijgen bij elke willekeurige bouwmarkt bij u in de buurt)
Wij adviseren u om de schilder werkzaamheden niet uit te voeren bij een temperatuur beneden de 5 graden Celsius of bij een relatieve luchtvochtigheid welke hoger is dan 85%.

Na het aanbrengen van de verf,beits of lak  dient u de hoekverbindingen af te dichten met een overschilderbare acrylaatkit en daarna de hoeklatten in de hoeken te plaatsen. Nadat deze werkzaamheden gedaan zijn, kunt u de eerste laag aanbrengen. Ons advies is om de verf, beits of lak plank voor plank, aan  brengen met een brede platte kwast.

Bovenstaande schilderbeurt dient u bij gebruik van de verf,beits of lak telkens om de 5 jaar te herhalen.
Houdt u zich aan deze voorwaarden dan gaat uw blokhut uw leven lang mee.
Garantie kan uitsluitend worden verleend indien u aantoonbaar kunt maken dat u zich heeft gehouden aan dit onderhoudsadvies.

Blokhutten: Opbouwen

Sorteer alle gelijke delen en houdt ze bij elkaar. Dit maakt het voor U eenvoudiger om de onderdelenlijst te controleren. Ga nooit eigenhandig de zaag gebruiken zonder in overleg te zijn geweest met de fabrikant. Zorg altijd voor een vlakke harde waterpasse ondergrond. Monteer de dak- en vloerplanken met schroeven, dus NOOIT SPIJKEREN OF NIETEN. Gebruik altijd een zware witte rubberen hamer.

Het plaatsen van de Toplaag:

Dakbedekking (Roofing), branden met onderlaag, lijmen met daklijm of spijkeren uitsluitend bij zadeldaken.

Rol eerst de bitumen dakrol uit tot het aantal meters wat u nodig heeft, haal de beschermfolie van de achterkant (van de lijm of brandkant) af. Houdt er rekening mee dat wanneer U gaat branden U nog een onderlaag nodig hebt. Laat bij het leggen van de dakbedekking altijd de randen 10 cm overlappen. Brand of lijm deze naden goed dicht en zorg ervoor dat de randen bij zadeldaken afwaterend zijn gelegd. Bij platte daken is dit niet mogelijk dus hierbij dient U extra attent te zijn bij het lijmen of branden van de overlap, zodat er geen water onder kan komen. Plaats bij platte daken ergens in de hoek een regenpijp waardoor het water kan weglopen. Zaag eenvoudig een gat en vouw het bitumen iets naar binnen, daarna een bladerendeksel plaatsen en U bent klaar. Zorg voor een goede verdeling van het water op platte daken, door over de gelegde dakbedekking een aantal zakken met grind te strooien.

Het aanleggen van gas, water en electra in uw blokhut:

In houten gebouwen zoals uw blokhut mag u nooit werken met strakke PVC buizen; deze houden de werking van het hout tegen zodat er op meerdere plekken kieren kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen moet u werken met flexibele leidingen die u nooit mag vastzetten tussen 2 balklagen in, maar altijd op volle breedtes. Zo voorkomt u dat er naden ontstaan tussen de balklagen. Ook voor het plaatsen van kasten of planken in uw blokhut dient u hier rekening mee te houden. Voor het plaatsen van planken en/of kasten zijn er speciale houtgleiders die u bij ons kunt bestellen. Voor meer informatie vraag naar een technische medewerker.

Blokhutten: Deuren en ramen: VANAF 27-07-2017

De blokhutten zijn voorzien van Pvc deuren en ramen van het merk Rehau en zijn direct in het kozijn te plaatsen en vast te zetten met schroeven en daarna afkitten met acrylaat kit.

Hang en sluitwerk:

De blokhutten zijn voorzien van veiligheidssluitwerk en de ramen zijn altijd draai kiep of indien anders overeengekomen

Zoekt U een degelijke blokhut voor een goede prijs en stelt U prijs op een goede service? Dan bent U bij Prima Blokhutten aan het juiste adres!

Advies

Indien u nog vragen heeft over onze blokhutten dan kunt u ons bellen. Wij staan altijd met een deskundig advies voor u klaar!

Met vriendelijke groet,

Prima Blokhutten

opbouwen

Bouw zelf uw blokhut! Of laat het doen door een door Prima Blokhutten erkend bedrijf.

Zelf opbouwen van Prima Blokhutten

De blokhutten worden zo geproduceerd dat ze eenvoudig zelf in elkaar te zetten zijn. Bij elke blokhut wordt een eenvoudige instructie meegeleverd. Het plaatsen en opbouwen van een blokhut is eenvoudiger dan het in elkaar zetten van een simpel kastje van een Scandinavisch warenhuis. Het enige gereedschap en materiaal dat u nodig heeft is een rubber hamer, schroeven, schroefmachine en een steekbeiteltje voor het afhangen van de deuren en ramen.

Veel handen maken licht werk

Wij adviseren u dan ook de opbouw van de blokhut zelf, met vrienden, familie, of buren, uit te voeren. Zo wordt het opbouwen van een Prima Blokhut vaak ook nog een heel gezellige dag onder het genot van een heerlijke barbecue (leuke Tip)!

Opbouwen zelf doen? Of door een erkend bedrijf van Prima Blokhutten?

Mocht u toch besluiten om de blokhut liever op te laten bouwen dan kunnen wij u vanzelfsprekend helpen aan gekwalificeerde en ervaren opbouwers. Wel dient u er rekening mee te houden dat de prijs van de opbouw in Nederland en België door de hogere arbeidskosten niet geheel in verhouding staat met de door ons uiterst scherp geprijsde blokhutten. Indien u geen gebruik maakt van ons eigen opbouwteam, bouw dan zelf in alle rust uw blokhut op. Wij adviseren om niet in zee te gaan met klusbedrijfjes; zij staan onder hoge tijdsdruk en leveren heel vaak geen goed en degelijk werk af en U krijgt geen garantie op het opbouwen. Zelf bouwen is dan ook ons advies.

Mocht u besluiten om gebruik te maken van een door Prima Blokhutten erkend opbouwbedrijf, dan moet u denken aan een prijs van 35%van de blokhut met een minimum van € 1000- excl. btw en voorrijkosten € 150,-. Wij voorzien u graag van hun contactgegevens. Verdere afspraken en betaling van het eventuele opbouwwerk dient u zelf af te stemmen met de opbouwers. De garantie voor de opbouw krijgt u van de opbouwbedrijven zelf. Prima blokhutten is dan ook niet aansprakelijk voor fouten van de opbouw, dit dient u direct met het bedrijf te regelen welke de opbouw heeft verricht.

Opbouw wordt gedaan op volgorde van binnenkomst, het kan dus voorkomen dat u de blokhut reeds is geleverd en de opbouwploeg op een later tijdstip pas komt bouwen. Op de opbouwplek dient een waterpasse fundering gelegd te zijn, er dient elektriciteit aanwezig te zijn en de opbouwers moeten gebruik kunnen maken van een toilet en sanitaire voorzieningen, zoals een wasbak waar men de handen kan wassen.