Wie zijn wij:

Prima Blokhutten is de handelsnaam van Prima Holding International. Wij zijn fabrikant van duurzame en kwalitatieve houten chalets,woonhuizen,recreatiewoningen, tuinkantoren en andere houten gebouwen (zoals bijvoorbeeld aanbouw aan bestaande woningen en/of gebouwen) voor kleine- en grote ondernemingen. Wij produceren voor zowel particulieren als ondernemingen.

Al onze producten worden geproduceerd vanuit onze 100% Nederlandse fabriek in het buitenland. Reeds verkopen wij onze producten vanaf 2002  dus al meer dan 16 jaar door heel Europa.

Productinfo 

Houtsoort

Wij hebben een groot standaard assortiment. Echter hoeft u niet in standaarden te denken. Wij kunnen elk type geheel naar wens en op maat voor u produceren.

Onze producten worden gemaakt van het beste dennenhout, klasse A-B en hartvrij. Het dennenhout wat door ons gekapt wordt, groeit op een hoogte van zo’n 1500 meter in een gematigd landklimaat, ‘s winters koud en zomers niet te warm.

Even voor alle duidelijkheid:

De producten die in Nederland en de rest van Europa verkocht en gefabriceerd worden door de concurrenten zijn gemaakt van zogenaamd Noord-Europees vuren.Wat niets anders betekent dan een spar met veel takken en dus veel noesten (feitelijk de kerstboom die tijdens de kerst bij u thuis staat). Het lied  “O dennenboom, O dennenboom” klopt dan ook niet. Een kerstboom is een spar; een kleine boom met veel takken. En dat is mooi voor de kerst, maar minder mooi voor een houten gebouw.

Kijk maar eens goed bij een collega verkoper: veel noesten vanwege de vele takken. Dit zult u bij een dennenboom niet zien, een dennenboom heeft een erg lange stam met natuurlijk ook takken, maar veel minder dan bij een spar. Bij een dennenboom zitten de takken in de nok en minder onderaan de stam. Het onderste van de stam wordt door ons gebruikt als hout voor uw houten chalet,woning of gebouw. Dus een betere kwaliteit en daardoor een beter product.

sparreboom

Dit is een spar…


Dennenboom

… en dit is een den ( grenen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u hier nog vragen over? Bel dan een van onze technische medewerkers voor meer

Nieuw
Al onze producten zijn 100% krimpvrij door toepassing van ons unieke anti-krimpsysteem wat door ons is ontwikkeld en hierdoor ongeacht welke weersomstandigheden kan doorstaan. Tevens zijn al onze producten voorzien van een automatisch hydro ventilatiesysteem, wat ervoor zorgt dat uw houten ruimte droog blijft en zorgt voor een zeer comfortabel klimaat. En verlengd hierdoor de levensduur van uw houten product.
Droogproces
Bij ons is het hout terug gedroogt tot 11%, wat er voor zorgt dat het niet meer krom trekt. Bij veel concurrenten wordt het hout teruggedroogt tot 24%. Wat na het plaatsen kieren oplevert, met als gevolg lekkages en veel ellende. Onze droogkamer is volledig geautomatiseerd, geplaatst door HB droog techniek uit Almelo, een bedrijf dat wereldwijd bekend is om zijn vakmanschap en expertise op dit gebied. Dit betekent gegarandeerd droog hout.
Droogproces
Onze producten zijn standaard stoom, ecologisch en volledig reuk en kleurloos geïmpregneerd .Het hout is behandeld tegen schimmel, houtrot, uv-straling en behandeld met een brandvertragend middel. En is daardoor direct overschilderbaar met een verf,beits of lak in de kleur die u maar wilt. ( te verkrijgen bij elke bouwmarkt).
Onderhoud .
Doe het onderhoud met een verf,beits of lak naar uw keuze, te verkrijgen bij elke willekeurige bouwmarkt bij u in de buurt.
NIEUW.
U kunt uw chalet,houtenwoning of houten gebouw ook laten behandelen tegen meerprijs ,door de professionals in hout behandeling Thermoshield en krijg 10 jaar garantie op de behandeling. Zo is uw product onderhoudsarm en heeft u de maximale bescherming zie info hieronder.
Afwerking Nature
TS_Nature_5L
MEER INFO OVER HET DUITSE TOP PRODUCT THERMOSHIELD. ONTWIKKELD MET NASA.
Onze chalets en houtenhuizen kunnen worden behandeld met ThermoShield Nature. Dit Duitse kwaliteitsproduct is gebaseerd op een keramische filtertechnologie.
Dit filter is verwerkt in een verf welke met een kwast en roller door een professional wordt aangebracht. Na uitharding blijft het filter minimaal 10 jaar zitten.
Het filter zorgt voor een hoge zonlichtreflectie, elasticiteit en vochtregulatie. Het is 100% milieuvriendelijk! U krijgt op ThermoShield 10 jaar garantie.
Nature is zowel leverbaar in een dekkende als in een transparante uitvoering.
ThermoShield Nature is in alle kleuren leverbaar en ziet er dan uit als een matte, dekkende verf.
Voor transparante uitvoeringen zijn er twee types Nature Lasur: Basic en Grenen.
Bij een Lasur ziet men nog de karakteristieke kenmerken van de houtnerf.
De grenen kleur heeft een bruin/gele uitstraling en de basic uitvoering zit tussen white-wash en blank in.
Uw chalet en/of houtenhuis  vraagt om een hoogwaardige afwerking. Met de filtertechnologie van ThermoShield voegen we de daad bij het woord.
ThermoShield is dan ook wereldwijd erkend met een Greenguard Gold certificaat! Uw blokhut verdient het beste!
Voor meer info bel 0592768037
Garantievoorwaarden en onderhoud.
Indien u uw product een leven lang wilt laten meegaan dan adviseren wij om tijdens het in elkaar zetten te behandelen met een verf, beits of lak naar keuze.  Geef hierbij speciaal aandacht aan de tussen –en hoekverbindingen welke enige speling (van ongeveer 2 tot 3mm) hebben. Dit is om te voorkomen dat uw bij krimp of uitzetting strak komt te staan en dat daardoor de balklagen uit hun veer en groef gedrukt worden. Zodra uw product is opgebouwd adviseren wij u om de overige te schilderen delen te voor zien van verf,beits of lak naar uw keuze ( te verkrijgen bij elke willekeurige bouwmarkt bij u in de buurt)
Wij adviseren u om de schilder werkzaamheden niet uit te voeren bij een temperatuur beneden de 5 graden Celsius of bij een relatieve luchtvochtigheid welke hoger is dan 85%.
Na het aanbrengen van de verf,beits of lak  dient u de hoekverbindingen af te dichten met een overschilderbare acryllaatkit en daarna de hoeklatten in de hoeken te plaatsen. Nadat deze werkzaamheden gedaan zijn, kunt u de eerste laag aanbrengen. Ons advies is om de verf, beits of lak plank voor plank, aan  brengen met een brede platte kwast.
Bovenstaande schilderbeurt dient u bij gebruik van de verf,beits of lak telkens om de 5 jaar te herhalen.
Houdt u zich aan deze voorwaarden dan gaat uw producteen leven lang mee.
Garantie kan uitsluitend worden verleend indien u aantoonbaar kunt maken dat u zich heeft gehouden aan dit onderhoudsadvies. Bij gebruik van Thermoshield krijgt u aotomatisch 10 jaar garantie op de werkzaamheden en de thermoshield.
Opbouwen
Sorteer alle gelijke delen en houdt ze bij elkaar. Dit maakt het voor U eenvoudiger om de onderdelenlijst te controleren. Ga nooit eigenhandig de zaag gebruiken zonder in overleg te zijn geweest met de fabrikant. Zorg altijd voor een vlakke harde waterpasse ondergrond. Monteer de dak- en vloerplanken met schroeven, dus NOOIT SPIJKEREN OF NIETEN. Gebruik altijd een zware witte rubberen hamer.
Het plaatsen van de Toplaag:
Dakbedekking (Roofing), branden met onderlaag, lijmen met daklijm of spijkeren uitsluitend bij zadeldaken.
Rol eerst de bitumen dakrol uit tot het aantal meters wat u nodig heeft, haal de beschermfolie van de achterkant (van de lijm of brandkant) af. Houdt er rekening mee dat wanneer U gaat branden U nog een onderlaag nodig hebt. Laat bij het leggen van de dakbedekking altijd de randen 10 cm overlappen. Brand of lijm deze naden goed dicht en zorg ervoor dat de randen bij zadeldaken afwaterend zijn gelegd. Bij platte daken is dit niet mogelijk dus hierbij dient U extra attent te zijn bij het lijmen of branden van de overlap, zodat er geen water onder kan komen. Plaats bij platte daken ergens in de hoek een regenpijp waardoor het water kan weglopen. Zaag eenvoudig een gat en vouw het bitumen iets naar binnen, daarna een bladerendeksel plaatsen en U bent klaar. Zorg voor een goede verdeling van het water op platte daken, door over de gelegde dakbedekking een aantal zakken met grind te strooien.
Het aanleggen van gas, water en electra in uw blokhut:
In houten gebouwen mag u nooit werken met strakke PVC buizen; deze houden de werking van het hout tegen zodat er op meerdere plekken kieren kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen moet u werken met flexibele leidingen die u nooit mag vastzetten tussen 2 balklagen in, maar altijd op volle breedtes. Zo voorkomt u dat er naden ontstaan tussen de balklagen. Ook voor het plaatsen van kasten of planken in uw houten gebouw dient u hier rekening mee te houden. Voor het plaatsen van planken en/of kasten zijn er speciale houtgleiders die u bij ons kunt bestellen. Voor meer informatie vraag naar een technische medewerker.
Deuren en ramen: VANAF 27-07-2017
Al onze houten producten zijn voorzien van kunststof deuren en ramen van het merk Rehau en zijn direct in het kozijn te plaatsen en vast te zetten met schroeven en daarna afkitten met acryllaat kit.
Hang en sluitwerk:
Onze producten zijn voorzien van veiligheidssluitwerk en de ramen zijn altijd draai kiep of indien anders overeengekomen.
Advies
Indien u nog vragen heeft over onze producten dan kunt u ons bellen. Wij staan altijd met een deskundig advies voor u klaar!
Met vriendelijke groet,
Prima Blokhutten

opbouwen

Bouw zelf uw Chalet of houten woning. Of laat het doen door een door Prima Blokhutten erkend bedrijf.
Zelf opbouwen van onze producten
Onze producten worden zo geproduceerd dat ze eenvoudig zelf in elkaar te zetten zijn. Bij elke product wordt een eenvoudige instructie meegeleverd. Het plaatsen en opbouwen van uw product is eenvoudiger dan het in elkaar zetten van een simpel kastje van een Scandinavisch warenhuis. Het enige gereedschap en materiaal dat u nodig heeft is een rubber hamer, schroeven, schroefmachine.
Veel handen maken licht werk
Wij adviseren u dan ook de opbouw van uw product zelf, met vrienden, familie, of buren, uit te voeren. Zo wordt het opbouwen van een Prima Blokhut vaak ook nog een heel gezellige dag onder het genot van een heerlijke barbecue (leuke Tip)!
Opbouwen zelf doen? Of door een erkend bedrijf van Prima Blokhutten?
Mocht u toch besluiten om uw aangekochte product liever op te laten bouwen, dan kunnen wij u vanzelfsprekend helpen aan gekwalificeerde en ervaren opbouwwers. Wel dient u er rekening mee te houden dat de prijs van de opbouw in Nederland en België door de hogere arbeidskosten niet geheel in verhouding staat met de door ons uiterst scherp geprijsde blokhutten. Indien u geen gebruik maakt van ons eigen opbouwteam, bouw dan zelf in alle rust uw blokhut op. Wij adviseren om niet in zee te gaan met klusbedrijfjes; zij staan onder hoge tijdsdruk en leveren heel vaak geen goed en degelijk werk af en U krijgt geen garantie op het opbouwen. Zelf bouwen is dan ook ons advies.
Mocht u besluiten om gebruik te maken van een door Prima Blokhutten erkend opbouwbedrijf, dan moet u denken aan een prijs van 25 %van de blokhut met een minimum van € 2000- excl. btw en voorrijkosten € 150,-. Wij voorzien u graag van hun contactgegevens. Verdere afspraken en betaling van het eventuele opbouwwerk dient u zelf af te stemmen met de opbouwwers. De garantie voor de opbouw krijgt u van de opbouwbedrijven zelf. Prima blokhutten is dan ook niet aansprakelijk voor fouten van de opbouw, dit dient u direct met het bedrijf te regelen welke de opbouw heeft verricht.
Opbouw wordt gedaan op volgorde van binnenkomst, het kan dus voorkomen dat u de blokhut reeds is geleverd en de opbouwploeg op een later tijdstip pas komt bouwen. Op de opbouwplek dient een waterpasse fundering gelegd te zijn, er dient elektriciteit aanwezig te zijn en de opbouwers moeten gebruik kunnen maken van een toilet en sanitaire voorzieningen, zoals een wasbak waar men de handen kan wassen.