Kwaliteitsklassen

Om zoveel mogelijk aan uw budget-, eisen- en wensenpakket tegemoet te kunnen komen, biedt Prima Blokhutten de keuze uit twee verschillende uitvoeringsniveaus: Enkelwandig  en de dubbelwandige . Zo kiest u precies de kwaliteit die u het beste past.

Enkelwandige klasse A

Enkelwandige blokhut met 40 mm dikke planken in de gehele blokhut. Wanden, Dakplanken, Vloerplanken en Boegdelen, Thermopane Ramen en deuren van het Duitse Topmerk Rehau met veilgheids sluitwerk en ramen voorzien van draai kiep systeem plus micro ventilatie stand. Biedt dankzij de hoge isolatiewaarde – en de dikte van het Dennenhout – veel gebruiksmogelijkheden. Wanneer de blokhut echter permanent als werkplek of woning gebruikt gaat worden, adviseren wij  er een geisoleerde vloer bij te bestellen. Zie hieronder enkele voorbeelden van Blokhutten en huizen met Thermopane Rehau witte en eiken deuren en ramen. NIEUW NU EXTRA HOGE DEUREN VAN 2100 mm EN ALTIJD EEN LAGE INSTAP. ANTI KRIMP SYSTEEM EN HYDRO VENTILATIE SYSTEEM VOOR EEN KURK DROGE BLOKHUT. VANAF 13-09-2017

 

Dubbelwandige klasse( inclusief alle optionele extra,s) 180 mm wanddikte.Superieure, dubbelwandige uitvoering met een totale wanddikte van 180mm. Met het inbegrepen isolatiemateriaal is de isolerende waarde hoger dan die van een geïsoleerde dubbel steens muur. In de Prima Excellent blokhut is het ’t dus het hele jaar door goed opbergen, ontspannen, werken of wonen. NIEUW NU EXTRA HOGE DEUREN VAN 2100 mm EN ALTIJD EEN LAGE INSTAP. ANTI KRIMP SYSTEEM EN HYDRO VENTILATIE SYSTEEM VOOR EEN KURK DROGE BLOKHUT.VANAF 13-09-2017.

 

Hoe is de isolatie van de Prima Blokhut of Woning?

Dubbele wand

Dubbele wand

Van nature heeft hout een uitstekende warmte-isolatie.

Ten opzichte van de traditionele bouw in baksteen is het warmte-isolerende vermogen van hout ruim 5 maal groter. Ten opzichte van betonbouw is dit zelfs meer dan 10 keer!

De opwarming van een huis in de winter gaat als volgt:

Bij de verwarming van een stenen huis nemen de wanden eerst een groot deel van de warmte op. Bij houtbouw is dit niet het geval. Doordat hout veel minder warmte geleidt dan steen, wordt meteen de binnenlucht verwarmd.

Dit heeft als voordeel dat je minder energie verbruikt en dus een lagere energierekening hebt.

In combinatie met goede isolatie resulteert dit in de winter in een warm huis en om dezelfde reden in de zomer juist in een koel huis. Anders dan steen, houdt het hout zelf nauwelijks warmte vast, waardoor de woning niet snel afkoelt. Bovendien voelt een houten woning gevoelsmatig warmer aan dan een stenen of betonnen huis, zodat de thermostaat een graadje lager kan. Nog een extra reden voor een lagere energie nota.

EPC waarde

EPC waarde

EPC waarde Bij een wanddikte van 180 mm + isolatiematerialen worden eenvoudig EPC waardes (Energie Prestatie Certificaat) van minder dan 0,4 behaald.

Zeer aan te bevelen is onze hout-spouw-bouw met daar tussen 100 mm isolatiemateriaal. Dit is uitermate geschikt voor permanente bewoning in extreem koude of warme omstandigheden.

Prima Blokhutten kan u meer informatie verschaffen indien u dit wenst.

 

Voor meer informatie neem contact op met:

Prima Blokhutten
Tel:+31(0)592-768037
Tel:+31(0)40-4021134

www.primablokhutten.nl

Prima Blokhutten is een onderdeel van Prima Holding International

maatwerk blokhut Burgheim IMG_20160707_103259254_HDR prima slide 1

dachsteinIMG_20170812_151940slide9